Als rum een absolute oorsprong heeft, moet deze in West-Indië liggen. Christoffel Columbus ontdekte de eilanden tijdens zijn tweede reis naar de Nieuwe Wereld in 1493. Met hem bracht hij onder meer suikerriet mee. Het meest geschikte eiland voor de teelt van suikerriet was St. Croix. Vanwege zijn weelderige natuur kreeg het de bijnaam "De tuin van West-Indië". St. Croix was vanaf het begin van de 18e eeuw het centrum van de suikerrietlandbouw in Deens West-Indië. Maar suiker was niet het enige handelsartikel. Al snel bleek dat het restproduct melasse gebruikt kon worden voor de distillatie van een zoete, aromatische alcohol. Een van de pioniers in de productie van West-Indische rum was de Deense apotheker Albert Heinrich Riise, die van 1838 tot 1878 in Deens West-Indië woonde en werkte. Zijn rum werd al snel populair en in 1893 plaatste het oude bedrijf A.H. Riise het Deense West-Indië Indiase rum op de wereldkaart en kreeg internationale erkenning.
Alcoholpercentage: | 40% tot 60% per fles |
Inhoud: | 24x20ml |