Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Antonio Castagnedi

De beroemdste wijn uit de Valpolicella-regio is zonder twijfel de Amarone. Alleen de beste corvina-, rondinella- en molinara-druiven komen in aanmerking voor deze prestigieuze Venetiaan. De Selezione van Tenuta Sant'Antonio is een samenstelling van wijn
Artikelnummer:
8032841821102
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€64,99
Incl. btw

De beroemdste wijn uit de Valpolicella-regio is zonder twijfel de Amarone. Alleen de beste corvina-, rondinella- en molinara-druiven komen in aanmerking voor deze prestigieuze Venetiaan. De Selezione van Tenuta Sant'Antonio is een samenstelling van wijn van kalkrijke bodems met 8000 stokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar gemengd met wijn van kleigrond met gemiddeld 25 jaar oude stokken beplant met een dichtheid van 4000 per hectare. Beide wijngaarden worden milieuvriendelijk gecultiveerd en de opbrengst wordt bewust laag gehouden middels korte snoei en groene oogst. Die eerste percelen leveren een sterk geconcentreerde en kruidige wijn, de tweede voorziet de Amarone van ronde tannines en rijp fruit. De oogst wordt in verschillende stadia binnengehaald in een tijdsbestek van 20 dagen: 10 dagen voor het einde van september tot de eerste 10 in oktober.

De trossen worden na het plukken voorzichtig te drogen gelegd voor 3 maanden op matten (apassimento) in goed geventileerde schuurtjes op het landgoed. Eind december worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 25 dagen kan duren. Vervolgens rijpt de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten van 500 liter waarna een flesrijping volgt van een half jaar. De ondoorzichtige, robijnrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren. Juist die frisheid maakt hem verrukkelijk bij de maaltijd: gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen. Geadviseerde schenktemperatuur is 16-17°C.

KLIMAAT & TERROIR: De zomers zijn warm, de winters relatief mild.
De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
VINIFICATIE: De druiventrossen worden drie maanden ingedroogd
(appassimento). Dan worden ze geperst en ondergaan ze een
vergisting van 25 dagen. De wijn rijpt daarna 24 maanden in
eikenhouten vaten van 500 liter, waarna een flesrijping volgt van een
half jaar.
DRUIVEN: corvina (35%), corvinone (35%), rondinella (20%), croatina
(5%), oseleta (5%)
ALCOHOL PERCENTAGE: 15,00%
GEUR & SMAAK: Diepe, donkerrode wijn met intense aroma’s van
rijp rood en donker fruit, laurier, verse groene kruiden en specerijen
zoals zwarte peper. De smaak is vol met zijdezachte tannines.
SERVEERSUGGESTIE: Heerlijk bij rijke vleesgerechten met
bijvoorbeeld truffel of een saus van port. Ook perfect bij wild, pittige
harde kazen en donkere chocolade.

Alcoholpercentage: 15%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »