Droge rode wijn
Na 50 jaar werk in de wijngaarden en in de kelder is de eerste Riserva van Le Ragose op de markt.
De druiven worden met de hand geoogst, rechtstreeks in de wijngaard gedurende de maand september, en tot december rechtstreeks op kleine plateaus, op een enkele laag, geplaatst. Dit proces wordt “Appassimento” genoemd.
Fermentatie van een speciale concentraatmassa in roestvrij staal gedurende 18/36 maanden. Meestal wordt deze wijn een “Ammandorlato” of “Recioto scapá”, dat is het historische zoete broertje van de Amarone. Het klimaat is al enkele jaren heter en droger, waardoor dit soort concentraties mogelijk zijn. De wijn rijpt jarenlang in vaten van Slavonisch eikenhout gedurende 10 hl om de perfecte evolutie van de suikers te bereiken.
Druivensoort: 50% Corvina, 20% Rondinella, 20% Corvinone, 10% andere authorized grapes.
Alcohol: 16.5 %
Proefnotitie: Intens, buitengewoon krachtig, met zwarte kersenjam, kruiden en tonen van kersenlikeur afkomstig van geëvolueerde suikers. Dicht en harmonieus, rijk, droog, maar zacht in de mond, met zijdezachte tannines die een lange ontwikkeling in de fles mogelijk maken.
Wildvogels, Wilde geiten, Risotto all’Amarone, Gorgonzola-kaas, Desserts van donkere chocolade, Cheesecakes, Hazelnoot- en Amandeldesserts.
Serveertemperatuur 18°C – 20°C
Alcoholpercentage: | 16.5% |
Inhoud: | 75cl |