Le Ragose Amarone Riserva 2006

Le Ragose – Amarone Riserva 2006 Droge rode wijn Na 50 jaar werk in de wijngaarden en in de kelder is de eerste Riserva van Le Ragose op de markt.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€144,99
Incl. btw

Le Ragose – Amarone Riserva 2006

Droge rode wijn

Na 50 jaar werk in de wijngaarden en in de kelder is de eerste Riserva van Le Ragose op de markt. 

De druiven worden met de hand geoogst, rechtstreeks in de wijngaard gedurende de maand september, en tot december rechtstreeks op kleine plateaus, op een enkele laag, geplaatst. Dit proces wordt “Appassimento” genoemd.

Fermentatie van een speciale concentraatmassa in roestvrij staal gedurende 18/36 maanden. Meestal wordt deze wijn een “Ammandorlato” of “Recioto scapá”, dat is het historische zoete broertje van de Amarone. Het klimaat is al enkele jaren heter en droger, waardoor dit soort concentraties mogelijk zijn. De wijn rijpt jarenlang in vaten van Slavonisch eikenhout gedurende 10 hl om de perfecte evolutie van de suikers te bereiken.

Druivensoort: 50% Corvina, 20% Rondinella, 20% Corvinone, 10% andere authorized grapes. 

Alcohol: 16.5 %

Proefnotitie: Intens, buitengewoon krachtig, met zwarte kersenjam, kruiden en tonen van kersenlikeur afkomstig van geëvolueerde suikers. Dicht en harmonieus, rijk, droog, maar zacht in de mond, met zijdezachte tannines die een lange ontwikkeling in de fles mogelijk maken.

Wildvogels, Wilde geiten, Risotto all’Amarone, Gorgonzola-kaas, Desserts van donkere chocolade, Cheesecakes, Hazelnoot- en Amandeldesserts.

Serveertemperatuur 18°C – 20°C

Alcoholpercentage: 16.5%
Inhoud: 75cl
We’re looking for stars!
Let us know what you think
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »