Gaja Barolo Dagromis 2018

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€84,99
Incl. btw

KLIMAAT & TERROIR: Gematigd continentaal klimaat. De druiven
zijn afkomstig van de legendarische terroirs La Morra en Serralunga
d'Alba. De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van
magnesium en mangaan.
VINIFICATIE: De druiven van de verschillende wijngaarden worden
apart geoogst, vergist op roestvrijstalen vaten en 12 maanden in
eikenhouten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats,
gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Deze Barolo heeft aroma's van rode bes, cassis,
tabak, mineralen en eikenhouttonen. Daarnaast florale indrukken,
drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar
verfijnd en met een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte
harde kazen.
WEETJE: De naam verwijst naar de familie Gromis, waarvan de
familie Gaja de wijngaarden heeft gekocht. De wijn is gemaakt van
druiven uit Serralunga d'Alba en La Morra, en sinds de oogst van
2016 ook uit de cru Broglio (Serralunga d'Alba).

Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »