uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Zoon Matteo werkt sinds 2003 samen met zijn vader en zijn dochter Martina (afgestudeerd oenologe) heeft haar plaats naast haar broer ingenomen in 2009. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.
Mauro Molino Barolo Galinotto
Gedurende 20 dagen vindt er maceratie plaats in stalen tanks met temperatuur- controle. Vergisting en rijping in Frans eiken barriques (30% nieuw) voor 18 maanden. Hierna krijgt de wijn nog 4 maanden flesrijping. Er worden slechts 4000 flessen gemaakt. De kleur is granaat rood. In de neus rijke, complexe, tonen van fruit, zoethout en ceder. De smaak is vol, krachtig en complex, met stevige, rijpe tannines, zeer lang eindigend. Houdbaar tot 2030!
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |