De Bimber-distilleerderij is opgericht door whiskyliefhebbers met de missie om een single malt met karakter en hoge kwaliteit te produceren, dankzij traditionele methoden die tegenwoordig zelden worden gebruikt.
De reis begint eerst op de boerderij waar 100% gerst wordt verbouwd. Het wordt vervolgens traditioneel op de grond gemout, met de hand geplet en zeven dagen lang langzaam gefermenteerd in handgemaakte houten washbacks ter plaatse in de kuiperij. De kleine koperen ketels worden verwarmd door direct vuur en de resulterende whisky wordt gerijpt in streng geselecteerde vaten. Om deze reis te beëindigen, wordt de whisky uiteindelijk zorgvuldig gemengd en gebotteld in de distilleerderij.
Deze ambachtelijke benadering van de productie van de Bimber-distilleerderij combineert hartstochtelijk traditionele methoden, knowhow en een absoluut streven naar kwaliteit.
Voor deze kleine batch in een ex-bourbonvat benadrukt Quercus Alba, of witte eik, ook wel bekend als Amerikaanse eik, de fruitige kant van de whisky door hem zoete en rijke smaken van vanille en karamel te geven, perfect uitgebalanceerd door een vleugje kruiden .
Complex en rijk. Vanille, ontbijtgranen, gekookte abrikoos
Neus: Complex en rijk. Groene appelschillen en gedroogd steenfruit worden vergezeld door regressieve tonen van ontbijtgranen gedrenkt in melk. Ten slotte worden tonen van vanillecake, gedehydrateerde kokosnoot en beboterde toast onthuld.
Smaak: duidelijk en aangenaam. Een pittige combinatie van boomgaardfruit, gekookte abrikozen en peper die tonen van licht verkoold eikenhout en romige vanille onthult.
Algemeen: zoet en aanhoudend. De zoetheid van vanille wordt subtiel gecompenseerd door aanhoudende kruidige tonen.
Alcoholpercentage: | 51.2% |
Inhoud: | 70cl |
Gebotteld in: | 03.2023 |
Fles Code: | |
Batch: | 04/2023 |
Aantal exemplaren: | 7000 |