Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren
wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een
voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare
land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden.
Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van
druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is
befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar
ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep
wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en
garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar
verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken.
De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een
eigentijds karakter.
KLIMAAT & TERROIR: De garnacha blanca wordt geplukt op het
landgoed Los Almendros in Ausejo. Deze wijngaard (450m) heeft een
kalkhoudende bodem. De tempranillo blanco is afkomstig van hoger
gelegen wijngaarden met zandbodems en een koeler klimaat.
VINIFICATIE: De wijn wordt in betonnen vaten vergist en rijpt
vervolgens ongeveer 6 maanden op de gistcellen (sobre lías) in een
combinatie van betonnen tanks en Franse eikenhouten vaten.
DRUIVEN: garnacha blanca, tempranillo blanco
ALCOHOL PERCENTAGE: 12,50%
GEUR & SMAAK: De complexe en uitnodigende neus toont witte
bloemen en rijpe gele appel met een hint van balsamico. De wijn
heeft een licht romige textuur.
SERVEERSUGGESTIE: Een veelzijdige wijn, ideaal bij rijstgerechten
met een lichte smaak, pasta's met zeevruchten en vis.
WEETJE: De wijngaard waar de tempranillo blanco wordt verbouwd,
Finca Carbonera, is de hoogste wijngaard van de DOCa Rioja
(700-950m hoogte).
Alcoholpercentage: | 12.5% |
Inhoud: | 75cl |