Cannubi, het hart van de hele Barolo-regio, ontstond ongeveer 11 miljoen jaar geleden door sedimentatie uit de Padano-zee. Het is de beroemdste en beroemdste cru van Barolo, genoemd in historische documenten die al teruggaan tot 1700. De bodem heeft een uitstekende complexiteit, gevormd door grote kleiachtige kalksteenmergels en een aangenaam klimaat die deze heuvel tot een van de meest geschikte wijngaarden maken. landbouwgebieden ter wereld. De Barolo van Cannubi heeft meer elegantie en duurzaamheid dan alle andere Barolo's. In deze cru bezit de wijnmakerij wijngaarden die ongeveer 1,30 hectare beslaan, op het zuiden gelegen en op een hoogte die varieert van 290 tot 320 meter boven zeeniveau.
Barolo past goed bij belangrijke gerechten, zoals traditionele Piemontese vleeshoofdgerechten. Variërend van wereldtradities is er gulasch in Oost-Europa. Naar Japan gaan in plaats daarvan gegrild vlees (yakiniku), zoals rundvlees. Verhuizen naar de Verenigde Staten van Amerika, rundvlees (angus, wagyu, bue nostral, longhorn) in de runderribben gesneden. Eén recept is bijvoorbeeld uienstout rundvlees. Maar als je er zin in hebt, is zelfs een simpele “speciale” toast perfect!
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |