Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits "Les Petites Corvées 2017

Tasting notes The pale yellow color with silver reflections is charming. The nose is full of citrus and dried fruits. The mouth is frank with a beautiful liveliness with a well mastered aging.
Artikelnummer:
3701117104816
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€29,99
Incl. btw

Als groot liefhebber van Bourgondië verwierf Jean-Luc AEGERTER in 1988 een klein wijnhuis in Nuits-Saint-Georges, met de ambitie om deel te nemen aan de onthulling van de grote terroirs van Bourgondië.
In 1994 kocht hij de eerste wijnstokken van het domein, 1,17ha in één stuk op het klimaat "Les Plateaux" in Nuits-Saint-Georges.
Door hard werken, vastberadenheid en passie hebben Jean-Luc en zijn zoon Paul een domein opgebouwd dat verankerd is in de mythische landen van Bourgondië en dat over de hele wereld uitstraalt.
Tegenwoordig is Paul AEGERTER de enige beheerder van het familiedomein en hij vinificeert en kweekt bijna 50 hectare, waarvan 14 hectare eigendom is, die de meeste Bourgondische appellations bestrijken.

Terroir

Appellation: Aan de Côte de Beaune staat de Pommard bekend om zijn kracht van alleen zijn rode wijnen. De eerste groeiwijnstokken worden geplant in het midden en op de toppen van de hellingen op klei-kalksteenbodems.

Wist je dat?
In het feodale systeem duidt de corvee het vrije werk aan van land dat toebehoort aan heren en religieuze ordes door de boeren.

Bodem: Argilo-calcaire

 

Vinificatie

Oogst: De druiven worden met de hand gesneden en gesorteerd.

Vinificatie: De druiven worden ontsteeld en vervolgens 2 tot 4 dagen in roestvrijstalen vaten geplaatst voor maceratie vóór de fermentatie. De vinificatie gebeurt in vaten.

Rijping: Rijping in eikenhouten vaten (30% nieuwe vaten, waarvan sommige afkomstig zijn van de Radoux-kuiperij) zal de wijn verzachten en karamelliseren.

Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »