Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen van
Italië. Deze revolutie begon in 1961 met de start van Angelo Gaja. Hij
introduceerde in Piemonte onder andere de groene oogst, de malolactische
omzetting en legde de basis vo
Delicaat goudgeel gekleurd en heeft prachtige aroma's van hazelnoten en rozijnen. Hij is mooi rond en heeft veel pit en lengte. Ideaal ter afsluiting van een verfijnd diner: bij desserts, espresso of een mooie sigaar.
Angelo Gaja (1940) werd beroemd door zijn wereldwijd begeerde Piemontese
wijnen. Inmiddels bezit hij ook twee domeinen in Toscane, te weten Ca’Marcanda
in Bolgheri en Pieve Santa Restituta in Montalcino. De wijngaarden van Pieve
Santa Restituta staan l
Sugarille is altijd een beetje donkerder, rijker en weelderiger dan Rennina. Boeket van opmerkelijke rijkdom. In de drank vullen donkerrode kersen, pruimen, rook, zoethout en kruidnagel het breedgeschouderde frame van de wijn goed. Hints van mokka, chocol
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja,
een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn
eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest
revolutionaire wijnhuizen
Dit is een iets ingetogener vintage van deze legendarische wijn, zij het net zo verfijnd als eerdere edities. De Barolo Sperss 2014 opent met prachtige aroma's van donker fruit, natte aarde en witte truffel. De wijngaarden in Serralunga d'Alba produceerde
De wijn heeft diepe en minerale tonen, typisch voor het Serralunga-terroir, in combinatie met fruitige elementen: zwarte kers, rabarber, truffel en zoethout. Zachte tannines en een zeer lange finale. Geduld met de jaren zal een nog hoger niveau aan rijkdo
De wijn heeft diepe en minerale tonen, typisch voor het Serralunga-terroir, in combinatie met fruitige elementen: zwarte kers, rabarber, truffel en zoethout. Zachte tannines en een zeer lange finale. Geduld met de jaren zal een nog hoger niveau aan rijkdo