Akkeshi-distilleerderij is eigendom van het kruideniersbedrijf Kenten Ltd. Samen met Nikka's Yoichi-distilleerderij wordt Kenten's Akkeshi de tweede Hokkaido-whiskyproducent in de stad Akkeshi. En deze specifieke botteling is hun eerste whisky-release in
Met meer dan de helft Akkeshi-mout, werd deze whisky meer dan drie jaar gerijpt op een heuvel met uitzicht op de baai van Akkeshi. In Daikan (het hoogtepunt van de winter) is de stad Akkeshi gehuld in
een wereld van temperaturen diep onder het vriespunt
Deze blend is de vierde in de 24 sekki-serie. Akkeshi’s single malt is goed voor meer dan de helft van deze whisky, die wordt gemengd met geïmporteerd ongerijpt graan en gerijpt in Akkeshi. Geniet van de gouden kleur die doet denken aan rijpe tarwevelden,
De Akkeshi Taisho is een blended whisky van de Japanse Akkeshi distilleerderij die op het eiland Hokkaido staat. Een blend van single malts van Akkeshi die tenminste drie jaar gerijpt hebben, aangevuld met geïmporteerde new make spirits die in Japan gerij
De Akkeshi Usui is de eerste blended whisky van deze Japanse distilleerderij die op het eiland Hokkaido staat. Een blend van single malts van Akkeshi die tenminste drie jaar gerijpt hebben, aangevuld met geïmporteerde new make spirits die in Japan gerijpt