KLIMAAT & TERROIR: Mediterraan klimaat. De bodems zijn hier vrij
licht, met een hoog kalkgehalte.
VINIFICATIE: De twee gebruikte druivenrassen worden apart
geoogst, vergist en gerijpt. Eerst 12 maanden op nieuwe en gebruikte
eikenhouten fusten, dan nog 6 maanden op beton. Vervolgens wordt
de wijn geblend en volgen nog enkele maanden flesrijping.
DRUIVEN: cabernet sauvignon, cabernet franc
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Een in zijn jeugd tanninerijke wijn met krachtige
aroma’s van rood fruit en kruiden. De smaak is vol en complex, met
een lange, aanhoudende afdronk. Met het verstrijken van de tijd
wordt de Camarcanda steeds geraffineerder.
SERVEERSUGGESTIE: Heerlijk bij bijvoorbeeld wildzwijn of ribeye.
WEETJE: Bij Gaja wordt de ‘hoed’ van schillen niet geperst: deze
verdwijnt in de ketels van een kleine distilleerderij in Barbaresco,
waar grappa wordt geproduceerd.
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |