In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit
een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor
de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit
Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een
van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als
Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het
complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking
komt. Om die reden gebruikt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte
eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden
geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor
geheel unieke wijnen.
KLIMAAT & TERROIR: Semi-continentaal klimaat. De druiven komen
van een 6,2 hectare bestrijkend perceel. De wijngaard ligt vol op het
zuiden. De arme bodem bevat kalkrijke klei en kiezelstenen op een
onderlaag van kalksteen uit het Kimmeridge-tijdperk.
VINIFICATIE: De handmatig geoogste druiven worden deels vergist in
gebruikte houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt in
totaal 12 à 15 maanden, waarvan ruim de helft 4 tot 6 maanden in
eikenhouten vaten.
DRUIVEN: chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE: 12,50%
GEUR & SMAAK: Complexe, geconcentreerde wijn met veel
mineraliteit en een volle, robuuste structuur. Verfijnde tonen van
citrus en bloemen en een ronde smaak.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer op 12 à 14°C bij diverse visgerechten,
schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met
romige sauzen.
WEETJE: De bodem van klei en kiezels werkt als een natuurlijke rem
op de groeikracht van de druivenstokken. Hierdoor zijn de
rendementen laag en heeft de wijn veel concentratie. Ook de
zuidelijke ligging draagt bij aan het volle karakter van deze wijn.
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 1.5L |