Gaja Darmagi 2016

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€219,99
Incl. btw

KLIMAAT & TERROIR: De wijngaard Darmagi ligt in het Barbarescogebied, waar een gematigd continentaal klimaat heerst.
VINIFICATIE: De druiven worden op tank vergist bij ongeveer 16°C.
De fermentatie en maceratie duren ongeveer drie weken en worden
gevolgd door 24 maanden rijping op hout.
DRUIVEN: cabernet sauvignon
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Dieprood en krachtig met stevige cassisaroma’s en
zachte tannines. Een fantastisch alternatief voor willekeurig welke
grote cabernet sauvignon met groot rijpingspotentieel.
SERVEERSUGGESTIE: Uitstekende begeleider van gegrild of
gebraden vlees en gerijpte harde kazen.
WEETJE: Angelo’s vader Giovanni mompelde in 1978 'darmagi' (wat
zonde) toen hij met zijn zoon langs een van de wijngaarden reed waar
de traditionele nebbiolo vervangen was door vreemdeling cabernet
sauvignon. Angelo gaf de wijn vervolgens de naam Darmagi.

Alcoholpercentage: 14.5%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »