Francis Ford Coppola 94th Awards Chardonnay 2020

Francis Ford Coppola. Die naam ken je toch wel? Francis Ford Coppola is een wereldberoemde filmregisseur, die onder andere The Godfather en Apocalypse Now heeft geregisseerd. Al generaties lang is wijn maken een traditie binnen de familie Coppola. Onge
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€99,95
Incl. btw

Francis Ford Coppola. Die naam ken je toch wel? Francis Ford Coppola is een wereldberoemde filmregisseur, die onder andere The Godfather en Apocalypse Now heeft geregisseerd.

Al generaties lang is wijn maken een traditie binnen de familie Coppola. Ongeveer 35 jaar geleden ging Francis Ford Coppola vanuit San Francisco opzoek naar een vakantiehuis in Napa Valley om de traditie van het wijn maken kleinschalig voort te zetten. Hij vondt het grote Niebaum mansion op het Inglenook landgoed. Een waanzinnige mansion, welke hij volledig heeft gerestaureerd. Door het succes van de Coppola wijnen in combinatie met de persoonlijke visie van Francis Ford Coppola was er een plek nodig waar men met vrienden kon genieten van de beste wijnen in een mooie omgeving.

Het antwoord hierop lag in Geyserville (Sonoma County) waar de Francis Ford Coppola Winery is gebouwd. Een waanzinnige plek!

Het klimaat van de Russian River Valley wordt sterk beïnvloed door de mist die elke avond vanuit de nabijgelegen Stille Oceaan komt opzetten. Deze maritieme laag koelt de wijngaarden ‘s avonds af van hun dagtemperatuur met maar liefst 35 tot 40 graden, waardoor omstandigheden worden gecreëerd die een geleidelijke rijping van de druiven mogelijk maken en een beter behoud van de natuurlijke zuurgraad voor een perfecte balans. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en is 7 maanden gerijpt op Frans eikenhout.

Lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, maar ook bij kreeft of zelfs bij een stukje kip of kalkoen.

Alcoholpercentage: 14.5%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »