Gangi
Yaoshin Shuzō ligt aan de rivier de Nishiki, die de stad Iwakuni in de oostelijke prefectuur Yamaguchi verbindt met de Seto Inland Sea. In dit culturele knooppunt kwamen verschillende groepen en geloven samen en raakten met elkaar in contact. Een daarvan was het eiland Iwaishima, waar een uniek maritiem gilde van tōji, of meesterbrouwers, ontstond.
Yaoshin Shuzō werd in 1877 opgericht en vertrouwde op rijst en toji uit de rivier en de zee. Ze gebruikten gangi (雁木), getrapte kades die rekening hielden met de getijdenveranderingen, om hun boten aan te meren. De toji uit Iwaishima waren essentieel voor de sakeproductie van Yaoshin Shuzō, maar verdwenen toen de bevolking van het eiland afnam. Kobayashi Hisashige erfde de rol van de laatste Iwaishima toji, maar tegen die tijd was het sakebrouwen veranderd om fulltime werknemers in dienst te nemen in plaats van seizoensgebonden tōji. Hij trainde zijn personeel om de taak over te nemen en door te geven. De geschiedenis van Yaoshin Shuzo is nauw verbonden met de gangi, de rijst en de tōji-bron voor de productie van sake. Gangi vormen ook de kern van de sakeproductie van Yaoshin Shuzō. Het is een deel van het lokale landschap, waar kinderen plezier hadden of in de rivier zwommen.
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 30cl |