Proefnotities:
Neus: betoverend. Een uitzonderlijke sensatie van oud Russisch leer, honing en cactusvijg.
Smaak: uitzonderlijke smaak met tonen van leer, honing en vijgen.
A cognac as deep as the secret surrounding it, as admiring as its age.
Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in La Rochelle en in het jaar 1782 is de firma 'Godet Frères' opgericht. Na achtereenvolgens Augustin Godet (1730), Gédéon Godet (1782), Gédéon jr.Godet (1838), Louis en Paul Godet (Rapeneau), Jean Godet (1920), Jacques Godet (1970) en Jacques Godet (1984) is het roer tegenwoordig in handen van laastgenoemde en zijn zoon Jean-Edouard Godet, wie tevens master blender is. Ook broers Cyril Godet en Maxime Godet spelen een belangrijke rol binnen het bedrijf.
De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.
Alcoholpercentage: | 40% |
Inhoud: | 70cl |