Mauro Molino La Serra 2017

La Serra is daardoor een echt klassieke Barolo: uniek en streng. De wijn kan nog land bewaard worden, 20 of 30 jaar is geen probleem. De wijngaard van La Serra ligt op het hoogste punt van La Morra met veel afkoeling gedurende de nacht, wat zorgt voor een
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€59,99
Incl. btw

Gestart in 1953, Azienda Agricola Molino, bevindt zich vlakbij de eeuwenoude Benedictijnse kloosters van S. Martino di Marcenasco. Een barok gebouw waar in haar wijnkelders tegenwoordig een wijnmuseum bevindt, toegewijd aan de historie van Barolo. Hier bezit de familie enkele bekenden cru wijngaarden in het gebied. In 1979 neemt Mauro Molino de wijngaarden van zijn overleden vader over met zes jaar werkervaring op zak. In 1973 is Mauro afgestudeerd als Oenoloog aan de wijnbouwschool van Alba en heeft hij ervaring opgedaan als wijnmaker bij een grote coöperatie in Emilia Romagne. Terug op het thuishonk wordt in 1982 de eerste Barolo gemaakt afkomstig van de hoog gewaarde cru “Vigna Conca”. Daarnaast start hij met het maken van de andere cru’s “Vigna Gancia en “Gallinotto”. In de jaren daarop neemt de kwaliteit met de ervaring toe. Door de jaren heem worden wat wijngaarden aangekocht zodat het portfolio wordt uitgebreid. Totaal bezit het bedrijf 12 hectare. 50% bestaat uit Barolo (La Morra) naast Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba en wat Langhe Chardonnay en Roero Arneis. Matteo (1983) volgt dezelfde opleiding als zijn vader. In 2003 wordt hij onderdeel van het familiebedrijf en neemt op jonge leeftijd verantwoordelijkheid voor het wijngaardmanagement. Matteo is zeer precies en streeft ernaar om het maximale uit de wijngaarden te halen. Kwaliteit staat voorop. Met zijn vader heeft hij een goede leermeester. Een ander belangrijk streven van Matteo is om duurzaam te werken met respect voor de natuur. In 2009 komt dochter Martina (1987) erbij. Ook zij heeft dezelfde opleiding gevolgd. Er wordt gewerkt met moderne faciliteiten. Zo zijn in 2007 nieuwe temperatuur gecontroleerde RVS vaten geïnstalleerd en is in 2013 de kelder uitgebreid en vernieuwd om ook in de toekomst de kwaliteit te kunnen waarborgen. Tot nu toe lukt dat meer dan aardig. Sinds de kinderen erbij zijn gekomen is de kwaliteit nog een klein beetje gestegen. Maar als je dat aan ze vraagt dan ontkennen ze dat met al hun bescheidenheid.

Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »