De meeste wijnen van Lavila zijn afkomstig uit de Languedoc. Naast drie mooie
blends, worden er twee cépagewijnen gemaakt, van chardonnay en merlot. Een
sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een
vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige
zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte
afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische
omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans
om te experimenteren met uiteenlopende druivenrassen. De rode en de roséwijnen van Lavila komen uit het warme gedeelte van de Languedoc en zijn
heerlijk zacht en toegankelijk. De Lavila Blanc komt uit de Gascogne, een gebied
dat bekend staat om zijn frisse en aromatische wijnen. Dit komt door het koele
klimaat veroorzaakt door de ligging dicht bij de Atlantische Oceaan.
KLIMAAT & TERROIR: Een mediterraan klimaat met warme zomers
en tamelijk milde winters. De bodem kent kalkrijke zand- en rode
kleigrond vol met stenen.
VINIFICATIE: Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde
tanks. Daarna rust de wijn korte tijd op zijn lie (gistbezinksel) om
mooie aroma's te ontwikkelen.
DRUIVEN: cinsault, syrah
ALCOHOL PERCENTAGE: 12,50%
GEUR & SMAAK: Een mediterrane dorstlesser met een lichtroze
kleur. De wijn is fris, lichtvoetig met sappig roodfruit en een kleine
hint van witte peper.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren als aperitief of bij lichte
gerechten.
Alcoholpercentage: | 12% |
Inhoud: | 75cl |