KLIMAAT & TERROIR: Mediterraan klimaat. De bodems van
verschillende wijngaarden uit Torrenieri, Rennina en Sugarille
bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei.
VINIFICATIE: De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS.
Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten
gelagerd, waarna het blenden plaatsvindt. Vervolgens rijpt de wijn
nog 6 maanden in betonnen vaten met aansluitend 2 jaar flesrijping.
DRUIVEN: sangiovese
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Een elegante Brunello met een mondvullende, rijpe
structuur en zwoele tannines. Aroma's van tijm en rozemarijn komen
je tegemoet samen met balsamico, kers en pruim.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte
harde kazen. Deze wijn kan jong gedronken worden maar komt nog
beter tot zijn recht door enkele jaren verder te laten rijpen.
WEETJE: Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van
alle wijngaarden van Gaja in Montalcino. Het eerste oogstjaar van
deze wijn was 2005.
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |