Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren
wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een
voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare
land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden.
Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van
druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is
befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar
ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep
wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en
garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar
verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken.
De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een
eigentijds karakter.
KLIMAAT & TERROIR: Gematigd klimaat met zowel invloeden van de
Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen
op terrassen aan de oevers van de Najerilla, een zijrivier van de Ebro.
De bodem bevat veel klei.
VINIFICATIE: De druiven worden handmatig geoogst en afzonderlijk
geperst en in roestvrijstalen tanks vergist. De drie wijnen rijpen
daarna individueel 12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten.
Na de houtrijping volgt de assemblage en een jaar flesrijping.
DRUIVEN: viura, malvasia, garnacha blanca
ALCOHOL PERCENTAGE: 13,00%
GEUR & SMAAK: Complexe, maar levendige wijn met geel fruit,
kweepeer, amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit
zijn perfect in balans en zorgen voor een aromatische en licht ziltige
afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer op 12-14°C bij klassieke bereidingen
van zalm, witvis in roomsaus, gevogelte of bereidingen van
kalfsvlees.
WEETJE: De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en
refereert aan de drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn
gebruikt worden.
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |