KLIMAAT & TERROIR: De bodems zijn rijk aan kalksteen, leisteen,
klei en zand. De druiven zijn met name afkomstig van de Pajoré
wijngaard in Treiso. Een klein deel komt van de wijngaarden in
Serralunga.
VINIFICATIE: De druiven worden apart vergist in roestvrijstalen
vaten. Na de malolactische omzetting worden de wijnen gemengd en
rijpt de uiteindelijke wijn 12 maanden in eikenhouten vaten.
DRUIVEN: nebbiolo, barbera, merlot
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Vol en complex, maar rond en sappig met aroma's
van viooltjes, aardbei, kers, pruim, subtiele tonen van saffraan en
een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Ideale wijn bij rijke vleesgerechten of bij rijpe
kazen.
WEETJE: De naam is afgeleid van de familie Moresco, de vorige
eigenaar van het perceel in de Pajorè-wijngaard welke door Gaja
gekocht is in 1979.
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |