Dalmore heeft de oudste distilleerketels in de Schotse Hooglanden. Voor de rijping wordt een breed scala aan sherryvaten van de Gonzales Byass-wijngaarden in Andalusië gebruikt, terwijl het hert dat elke fles Dalmore siert het embleem is van de familie Mackenzie, de historische eigenaar van de distilleerderij.
Dalmore 25 jaar, dat aanvankelijk rijpt in voormalige Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten, wordt vervolgens voor de helft overgebracht naar zeldzame voormalige Palomino-vaten tot sherry en eerste vulling in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vloeistoffen worden lang gerijpt totdat ze opnieuw worden overgebracht naar nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten en worden geharmoniseerd. Tot slot wordt het afgewerkt in Tawny Port-vaten, wat het een uitzonderlijk bloemig karakter geeft.
Aromatisch profiel: In de neus exotisch fruit, marsepein, vanille, vijgencake. In de mond, zoethout, sinaasappelschil, chocoladesnoepjes met een lange afdronk van demerarasuiker, peperkoek en ahornsiroop.
Alcoholpercentage: | 42% |
Inhoud: | 70cl |
Gebotteld in: | 2021 |
Fles Code: | |
Batch: | |
Aantal exemplaren: |