De Kyoto Distillery is de eerste ambachtelijke gin-distilleerderij van Japan. Het is gevestigd in Minami-Ku, in het zuidelijke deel van Kyoto City, dicht bij de regio Fushimi, die al honderden jaren beroemd is om zijn productie van nihon-shu (Japanse sake). Deze locatie biedt een overvloed aan grondstoffen: het zachte water van Fushimi en een enorme selectie aan lokaal geteelde ingrediënten zoals yuzu, sansho en de legendarische theesoorten van Uji.
KI NO BI Kyoto Dry Gin wordt gemaakt met een bijzonder ingewikkelde productiemethode: Botanicals worden verdeeld in zes verschillende categorieën (basis, citrus, thee, kruiden, specerijen en bloemen), elke categorie wordt vervolgens geweekt in rijstspirit voordat deze afzonderlijk wordt gedistilleerd. De distillaten worden vervolgens gemengd voordat ze worden samengevoegd, waardoor de verschillende smaken kunnen harmoniseren en de gin een perfecte balans krijgt.
Edition "K" is afkomstig van een samenwerking met Kilchoman Distillery, een onafhankelijke Schotse whiskyproducent. Kilchoman Distillery is een kleinschalige boerderij op Islay. Er wordt gerst verbouwd en er worden mouterijen op locatie gehouden voor de single malt whisky's. Edition "K" rijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten die eerder zijn gebruikt voor Kilchoman's single malt whisky's. De invloed van rook en turf is in perfecte harmonie met de originele botanische blend.
Alcoholpercentage: | 46% |
Inhoud: | 70cl |