Parellada een witte druif van goede kwaliteit. Wordt vooral in het Noordspaanse Penedès gebruikt voor de mousserende wijn. Draagt frisheid en fruitigheid bij. Vaak wordt de parellada samen met de macabeo en xarel-lo gemengd, en kan ook vermengd worden met chardonnay, en sauvignon blanc. Er worden ook stille wijnen van gemaakt die licht, fris en zacht floraal zijn en goede zuren en een voor Spanje laag alcoholgehalte (9-11%) bezitten. De druif komt ook voor in de wijngebied Costers del Serge. De wijnen van de parellada moeten jong worden gedronken.
Sauvignon Blanc ook wel fumé blanc genoemd, is de belangrijkste witte druif van de Bordeaux. Langs de Loire worden er frisse, fruitige wijnen van gemaakt. In Sauternes, wordt de druif vermengd met de sémillon. Sauvignon blanc verspreidde zich in de 18e eeuw via migranten naar de rest van de wereld. In wijngebieden met een gematigd klimaat voelt de druif zich op zijn best. De sauvignon blanc, lokaal surin genoemd, is één van de oudste druivenrassen die in Frankrijk aangeplant werden. Sauvignon Blanc heeft een kenmerkende parfum van bloemetjes en kruisbessen, is kruidig maar kan zowel wrang zijn (rond de bovenloop van de Loire) als mollig en rond. De wijnen hebben meestal een hoge zuurgraad
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |