Valserrano Rosé uit de DO Rioja-streek. Deze rosé wordt gemaakt van Garnacha Tinta-druiven en een kleine hoeveelheid Tempranillo, geoogst na strenge handmatige selectie in de wijngaard. Garnacha is de meest voorkomende variëteit in alle landen rond de Middellandse Zee. In La Rioja wordt het voornamelijk verbouwd in het onderste deel van de Ebro-vallei. In hoger gelegen gebieden zoals Rioja Alavesa is het een minderheid en heeft het jaren van mild weer nodig om de beste kwaliteit te leveren.
Wijngaarden
Alle wijngaarden liggen in het gebied Rioja Alavesa en bijna allemaal in de gemeente Villabuena, op korte afstand van het wijnhuis, op zonnige hellingen die afdalen van de Sierra de Cantabria, die hen vanuit het noorden beschermt, richting de loop van de rivier de Ebro, in het zuidzuidwesten. Omdat we de kwaliteit en het karakter van onze wijnen willen behouden, behouden we de zeer oude en onproductieve wijngaarden, terwijl we nieuwe aanplantingen in productie brengen. De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is meer dan 30 jaar.
Bereiding en rijping:
De druiven komen in hele trossen bij de wijnmakerij aan en worden, nadat ze ontsteeld zijn, in de pers geplaatst. Daar worden ze een tijdje bewaard, zodat de most kan uitlekken en de schillen kleur krijgen. Vervolgens worden ze langzaam en met weinig druk geperst, om een kruidige smaak te vermijden en hun licht zalmroze kleur te behouden. We zouden kunnen zeggen dat het een “Teardrop Rosé” is.
Proeven:
– KLEUR: Lichtroze met een lichte zalmkleurige toets.
– AROMA: Tonen van steenvruchten en verse aardbeien. Achtergrondtonen van sap en mineralen zoals turf, met een frisse en Atlantische afdronk.
– MOND: Subtiele maar nerveuze intrede. Fruitige persistentie en frisheid in de afdronk. Met een aangename zuurgraad.
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |