Tarapacà heeft verschillende manieren van wijnmaken. In deze serie wordt nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z'n frisse fruittonen.
De Chardonnay druiven worden zorgvuldig uitzocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een 'macaratie', een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden.
Jong gedronken is deze wijn strak droog en fris, in de loop van het jaar wordt de wijn ronder en rijper met meer concentratie en molligheid in de mond.
Drinken bij: Ook geschikt om in de koude wintermaanden als apéritief of zo bij een stukje kaas te drinken.
Proefnotitie: Strogeel van kleur met een intense geur van peer, citrus en honing. Krachtig van smaak, rond in de mond en een opmerkelijk droge smaak en afdronk.
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |