Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapacà vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische wijn in de koele vallei van Leyda gelegen in het westen van Chili. Door de ligging van Leyda, direct aan de oceaan zorgt de zeewind (van de koude Humboldt stroom) voor langdurig en traag rijpingsseizoen waardoor een frisse, minerale wijn met een expressief en stuivend karakter word gekregen.
Drinken bij: Mooie zachte franse kazen, visgerechten met bearnaisesaus, zalm, maar ook kwartels geglaceerd met appelstroop.
Proefnotitie: Lichtgeel van kleur, dik aan het glas hangend met in de geur tonen van honing, gesmolten boter en abrikoos. Intens, bijna zoetig van smaak met klein bittertje. Mooie balans tussen frisse tonen,hout en fruittonen en indrukwekkend lange zachte nasmaak.
Bespaar 15% door een doos (6 flessen) te kopen!
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |