Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapacà vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische wijn in de koele vallei van Leyda gelegen in het westen van Chili. Door de ligging van Leyda, direct aan de oceaan zorgt de zeewind (van de koude Humboldt stroom) voor langdurig en traag rijpingsseizoen waardoor een frisse, minerale wijn met een expressief en stuivend karakter word gekregen. Het is een lust voor uw smaakpallet.
Drinken bij: Als aperitief of bij koude visgerechten, avocado met garnalen, vitello tonnato of groente met frisse dressing.
Proefnotitie: Lichtgeel van kleur, in de geur fris en stuivend, fruitig met acaciahoning en witte perzik. In de smaak elegant als een Nieuw Zeelandse wijn met veel smaak. Limoen en groene appel aroma's maar ook vol met zoete ananas. Droge opwekkende nasmaak die aanzet tot het nemen van nog een slok.
Bespaar 15% door een doos (6 flessen) te kopen!
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |