De druiven werden geoogst in de laatste week van april. In het wijnhuis ondergingen de druiven
een pre-fermentatieve maceratie bij 12ºC om geconcentreerde aroma's en
smaken te extraheren. Vervolgens vond de alcoholische fermentatie plaats bij een temperatuur van ongeveer 26ºC,
gevolgd door een 10-daagse post-fermentatieve maceratie om de maximale kleur en
tannines te extraheren. Tot slot werd de wijn overgeheveld naar vaten om te rijpen. Daar onderging hij ook malolactische
fermentatie. De wijn werd 12 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten (20%
nieuw en 80% gebruikt).
Uiterlijk:
Robijnrood met violette tinten.
Geur:
Deze wijn is expressief, boeiend en heeft veel aromatische lagen. Hij heeft prominente tonen
van zwart fruit, zoals bramen en zwarte kersen; florale hints zoals viooltjes, evenals specerijen,
zoals witte peper. Hij heeft ook subtiele hints van zwarte olijven.
Smaak:
Deze goed afgeronde, fluweelzachte, goed belichaamde wijn heeft op de voorgrond smaken van zwart fruit, zoals
bramen, zwarte bessen en pruimen. Hij heeft een geweldige lengte en soepele, rijpe tannines.
Alcoholpercentage: | 15% |
Inhoud: | 75cl |