Tarapacá heeft verschillende manieren van wijnmaken. In deze serie zijn de wijnen geconcentreerd en krachtig en worden de karakteristieken van de druif ondersteund met een mooie geïntegreerde houttoets.
De Carmenere uit de Maipo vallei is de moeilijkste druif die elk jaar andere wijnen kan geven. Meestal is geeft de Carmenere druif zwoele, koffiekaramel achtige wijnen met daarin iets van paprika tonen. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.
Drinken bij:
BBQ of kruidige gerechten bijvoorbeeld herfst gerechten,
Proefnotitie:
Intense rode kleur en aroma van zoete fruit, pruimen en iets caramelachtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aroma. Wel lekker doordrinkbaar.
Houdbaarheid:
De wijnen zijn op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 3 jaar top, fris met mooi fruit.
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |