Op deze pagina vindt u een uitgebreide selectie van onze mooiste wijnen. Staat uw favoriet hier niet tussen? In onze winkel is nog een veel groter assortiment beschikbaar, dus kom gerust langs in onze winkel in Zaandam.
In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit
een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor
de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit
Domaine Willia
Vinificatie:
Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst. De eerste fermentatie neemt plaats op stalen tanks om het fruit karakter te bewaren. Vervolgens worden de schillen verwijderd en vindt de tweede fermentatie plaats op gesloten tanks, om de norm
KLIMAAT & TERROIR: Mild continentaal klimaat met lange, koude
winters en warme, vaak droge zomers. De wijngaard in de cru
Madonna delle Grazie ligt op 380 meter hoogte en is gericht op het
oosten. De bodem is rijk aan kalk en mergel.
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in
Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk
terroir heerst de gamay waarvan Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Niet
alleen Moulin-à-Vents m
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in
Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk
terroir heerst de gamay waarvan Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Niet
alleen Moulin-à-Vents m
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO
II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn
achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn
moeder Paola
Deze SPIEGELAU-karaf verbetert de presentatie en beluchting van uw beste wijnen. Het dient niet alleen als een prachtig middelpunt, maar transformeert uw wijnproefritueel ook in een zintuiglijke reis.
Terwijl u inschenkt, ziet u de vloeistof dansen, belu
Pineau des Charentes Rubis sur Merlot wordt ook wel rose genoemd vanwege de kleur. Voor deze fruitige versterkte wijn wordt 100 % Merlot druif gebruikt. Uiteraard wordt deze druivensoort op het eigen landgoed verbouwd. De Pineau des Charentes Rubis sur Me
Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering, heeft een ontwikkelde maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen.
In de mond is de 10 Years Old elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao. D
Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie
van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports.
Afkomstig van
Een heerlijk gladde, zachte en zijdezachte tawny port van Taylor's, 20 jaar gerijpt op eikenhout alvorens te bottelen. Medium-bodied en zijdezachte textuur, maar rijk en complex van smaak.
Château d'Yquem is een van de meest populaire zoete wijnen ter wereld. Als het domein zich uitstrekt over 113 hectare wijnstokken, beslaat de wijngaard in productie ongeveer 100 hectare, profiterend van warme en droge bodems met groot grind. Kleigronden m
De Tesseron Estate Pym-Rae is een blend van hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon aangevuld met Merlot en Cabernet Franc. In het glas heeft deze top Napa een diepe granaatpaarse kleur en onthult heerlijk geurende tonen van gekonfijte viooltjes, verwelkte rozen
De Tesseron Estate Pym-Rae is een blend van hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon aangevuld met Merlot en Cabernet Franc. In het glas heeft deze top Napa een diepe granaatpaarse kleur en onthult heerlijk geurende tonen van gekonfijte viooltjes, verwelkte rozen
Vinificatie
Monthèlie ligt geklemd tussen de heuvels van de beroemde wijndorpen Volnay, Meursault en Auxy-Duresses. De samenstelling van de grond is kalksteen, grint, bedekt met rode klei en leem. Mede hierdoor krijgt de wijn z’n authentieke Bourgogne ka
Vinificatie
Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. De laat geplukte pinot-noirdruiven voor Duponts cuveé
Vinificatie
Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. Meestal is de productie gemiddeld niet meer dan 35 he
Vinificatie
Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. Meestal is de productie gemiddeld niet meer dan 35 he
Vinificatie
Michel Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een beetje botrytis (edele rotting)niet, omdat dit de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. Meestal is de productie gemiddeld