Mars Yakushima Japanese Spring is een blend van single malts gedistilleerd in Shinshu en Tsunuki, en vervolgens voornamelijk gerijpt in bourbonvaten in de prachtige natuurlijke omgeving van het tropische eiland Yakushima, sinds 1993 een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze whisky profiteert niet alleen van een unieke rijpingsomgeving die wordt gekenmerkt door een warm, vochtig klimaat, maar ook van de toegang tot zuivere waterbronnen.
Deze beperkte serie "Japanese Spring" is door Mars Whisky gecreëerd om de essentie van de Japanse lente vast te leggen, een seizoen dat synoniem staat voor zoetheid en kersenbloesem, vaak gevierd door de Japanners via de traditie van hanami (letterlijk "kijken naar de bloemen"). Het concept van deze serie benadrukt de drie rijpingslocaties van Mars: Yakushima, Tsunuki en Shinshu, die elk een unieke dimensie brengen door een fase in het Japanse kersenbloesemseizoen te symboliseren, van zuid naar noord. De etiketten van deze whisky's illustreren deze florale progressie: Yakushima, met zijn tropische, maritieme klimaat, Tsunuki, met een diepe, energieke whisky, en Shinshu, met een fruitige, elegante whisky. Deze gelimiteerde serie van 400 flessen van elke versie, versierd met roze bloemen, biedt het hele jaar door een voorproefje van de Japanse lente.
Alcoholpercentage: | 49% |
Inhoud: | 70cl |
Gebotteld in: | |
Fles Code: | 3700597364772 |
Batch: | |
Aantal exemplaren: |